Przejdź do treści

Menu główne:

Grzybnia boczniaków - Producent


Boczniaki są cenione za bogate źródło witamin oraz substancji mineralnych. Ich jakość oraz zawartość zdrowych dla człowieka składników zależy głównie od substratu, na którym rosną. Kostka boczniaka - balot boczniaka - to opakowanie przerośnięte grzybnią, gotowe do plonowania, umożliwiające uprawę w garażach, halach, magazynach. Jako producent boczniaka dbamy o to, by oferowane przez nas produkty cechowały się najwyższą jakością, przekładającą się na zadowolenie naszych klientów. Ze względu na łatwość produkcji, zainteresowanie na uprawę boczniaka wciąż wzrasta. Grzybnia boczniaków Kago to gwarancja zdrowych, naturalnych i odpowiednio zabezpieczonych produktów.

Grzybnia boczniaka

Boczniak grzybnia – zalety uprawy

Grzybnię uprawną boczniaka produkujemy w formie zafoliowanych kostek o wymiarach 52 x 40 x 25 cm tj. wielkości ok. 54 litrów (średnia waga pakowanego podłoża wynosi do 21 kg). Uprawa polega już tylko na umieszczeniu zakupionych kostek grzybni uprawnej w odpowiednio przygotowanym pomieszczeniu oraz zapewnieniu jej właściwego klimatu.

Kostka boczniaka to świetny sposób na uprawę tych grzybów. Kostka boczniaka produkowana w Polsce. System ten nie sprawia problemów nawet hodowcom dopiero rozpoczynającym przygodę w tej dziedzinie. Jego zalety to:

  • krótkie cykle,
  • wyższa wydajność,
  • wysoka specjalizacja,
  • regularny i w krótkim czasie plon,
  • zminimalizowane ryzyko,
  • szybszy obrót.

Producent boczniaka

Zalety boczniaka znane były już w dawnej medycynie chińskiej i uznawane za środek przedłużający życie. Cenione są jego właściwości antynowotworowe i zmniejszające guzy, ponadto substancje zawarte w tych grzybach minimalizują cholesterol oraz regulują poziom cukru we krwi.

boczniak grzybnia
boczniaki cena za kilogram
kostka boczniaka
boczniaki grzybnia
  1. Otrzymanie kostki w fazie pełnego przerostu, a w takiej fazie łatwo jest ocenić stan nabywanego produktu. Kupując grzybnię boczniaka w KAGO-rol otrzymujesz wysoką jakość, pewność, naszą wiedzę oraz 40 letnie doświadczenie i informacje, potrzebne do profesjonalnej hodowli grzybów, przynoszącej najlepsze efekty.
  2. Grzybnie przez nas produkowane opierają się na tradycji i zdobytej, fachowej wiedzy. Naszych działań nie opieramy na technologii uproszczonej, której efektem jest bardzo niska cena, ale również słaba jakość.
  3. Nasze grzybnie boczniaków powstają dzięki własnej, stabilnej i wymagającej technologii. Dzięki jej zastosowaniu jesteśmy w stanie zapewnić powtarzalność produkcji na wysokim gwarantowanym poziomie.
  4. Istotne jest również to, że podłoża szczepimy materiałem siewnym, czyli grzybnią laboratoryjną od wiodących firm, co podnosi gwarancję ciągłości cech danej odmiany grzybni boczniaka.
  5. Mimo że nasza technologia produkcji kostki boczniaka jest wymagająca i żmudna, to finalny produkt jest w pełni zadowalający. Cena jednostkowa jest najniższą na rynku, ponieważ konkurencyjne grzybnie mogą nie uwzględniać ważnych parametrów. Podczas zakupu należy zawsze brać pod uwagę wagę jednostkową oraz ewentualny stopień ryzyka, szczególnie przy niskiej cenie.
  6. Grzybnię uprawną boczniaka otrzymujemy, tworząc ją w zgodzie z naturą. Stosujemy wyłącznie naturalne podłoże, ponieważ wiemy, że to ono ma największy wpływ na jakość wyhodowanego produkt. Nie korzystamy z jakichkolwiek sztucznych środków chemicznych jako składników podłoża, nawozów czy środków ochrony.

Grzybnia boczniaka – cena

Naszą ofertę sprzedaży grzybni boczniaków kierujemy zarówno do osób prywatnych, chcących zakupić pojedyncze baloty, jak i do profesjonalnych hodowców, decydujących się za zamówienie hurtowe. W zależności od ilości kupowanych grzybni, cena za pojedynczą sztukę się różni.

Nie stosujemy ceny za kilogram, wyznaczona kwota dotyczy kostki boczniaka. Grzybnia boczniaka - Kago-Rol - zapraszamy do poznania szczegółów naszej oferty i zachęcamy do współpracy.

Kostka boczniaka

Ten rodzaj produkcji boczniaka jest szansą dla tych, którzy posiadają niewykorzystane budynki i obiekty np. typu rolniczego – (obory, chlewnie), szklarnie, byłe pieczarkarnie, kurniki, namioty foliowe i inne puste hale dotychczas wykorzystywane przemysłowo. Do uprawy boczniaka można przystosować praktycznie każdy obiekt . W jednych pomieszczeniach jest łatwiej uprawiać boczniaka w innych trudniej. Jest coś takiego jak sezonowość obiektu, gdyż jego mikroklimat sprawia, że w jednym miejscu grzyby "idą" dobrze w lecie a innym zimą.

W okresach naturalnego klimatu tj. wiosną i jesienią uprawę można założyć praktycznie od ręki, po szybkim i prostym przystosowaniu obiektu, dobierając odpowiednią rasę do uprawy. Ci, którzy będą chcieli prowadzić uprawę również w okresie letnim i zimowym będą musieli zainstalować urządzenia techniczne do zapewnienia choćby minimum warunków uprawy.

W takich uwarunkowaniach można szybko założyć uprawę boczniaka, ale trzeba wiedzieć, że nie znaczy to, że jest to zajęcie dla każdego, bo trzeba jeszcze mieć wyczucie potrzebnego klimatu i umiejętność jego oceny. Prowadzenie uprawy w okresie letnim wymaga większej staranności, jest trudniejsze niż w czasie zimy. Łatwiej powietrze uzdatniać w okresie grzewczym niż wtedy, gdy trzeba je chłodzić. Bardzo istotne jest to, że uprawa boczniaka wymaga stałego, osobistego zaangażowania się hodowcy lub w jego imieniu prowadzącego nadzór nad uprawą, a nie zawsze jest to możliwe.

boczniak producent


USTAW JAKO STRONĘ STARTOWĄ !
DODAJ DO ULUBIONYCH

WYDRUJUJ TĘ STRONĘ

Kago-Rol - Produkcja grzybni uprawnej boczniaka

KAGO-rol Gospodarstwo Rolne w Kudypach Jan Kadylak
Kudypy 8
14-300 Morąg
woj.warmińsko-mazurskie

NIP: 7410000753
REGON: 004457340

_  _


Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego