Menu główne:
Boczniaki są cenione za bogate źródło witamin oraz substancji mineralnych. Ich jakość oraz zawartość zdrowych dla człowieka składników zależy głównie od substratu, na którym rosną. Kostka boczniaka - balot boczniaka - to opakowanie przerośnięte grzybnią, gotowe do plonowania, umożliwiające uprawę w garażach, halach, magazynach. Jako producent boczniaka dbamy o to, by oferowane przez nas produkty cechowały się najwyższą jakością, przekładającą się na zadowolenie naszych klientów. Ze względu na łatwość produkcji, zainteresowanie na uprawę boczniaka wciąż wzrasta. Grzybnia boczniaków Kago to gwarancja zdrowych, naturalnych i odpowiednio zabezpieczonych produktów.
Grzybnię uprawną boczniaka produkujemy w formie zafoliowanych kostek o wymiarach 52 x 40 x 25 cm tj. wielkości ok. 54 litrów (średnia waga pakowanego podłoża wynosi do 21 kg). Uprawa polega już tylko na umieszczeniu zakupionych kostek grzybni uprawnej w odpowiednio przygotowanym pomieszczeniu oraz zapewnieniu jej właściwego klimatu.
Kostka boczniaka to świetny sposób na uprawę tych grzybów. Kostka boczniaka produkowana w Polsce. System ten nie sprawia problemów nawet hodowcom dopiero rozpoczynającym przygodę w tej dziedzinie. Jego zalety to:
Zalety boczniaka znane były już w dawnej medycynie chińskiej i uznawane za środek przedłużający życie. Cenione są jego właściwości antynowotworowe i zmniejszające guzy, ponadto substancje zawarte w tych grzybach minimalizują cholesterol oraz regulują poziom cukru we krwi.
Naszą ofertę sprzedaży grzybni boczniaków kierujemy zarówno do osób prywatnych, chcących zakupić pojedyncze baloty, jak i do profesjonalnych hodowców, decydujących się za zamówienie hurtowe. W zależności od ilości kupowanych grzybni, cena za pojedynczą sztukę się różni.
Nie stosujemy ceny za kilogram, wyznaczona kwota dotyczy kostki boczniaka. Grzybnia boczniaka - Kago-Rol - zapraszamy do poznania szczegółów naszej oferty i zachęcamy do współpracy.
Ten rodzaj produkcji boczniaka jest szansą dla tych, którzy posiadają niewykorzystane budynki i obiekty np. typu rolniczego – (obory, chlewnie), szklarnie, byłe pieczarkarnie, kurniki, namioty foliowe i inne puste hale dotychczas wykorzystywane przemysłowo. Do uprawy boczniaka można przystosować praktycznie każdy obiekt . W jednych pomieszczeniach jest łatwiej uprawiać boczniaka w innych trudniej. Jest coś takiego jak sezonowość obiektu, gdyż jego mikroklimat sprawia, że w jednym miejscu grzyby "idą" dobrze w lecie a innym zimą.
W okresach naturalnego klimatu tj. wiosną i jesienią uprawę można założyć praktycznie od ręki, po szybkim i prostym przystosowaniu obiektu, dobierając odpowiednią rasę do uprawy. Ci, którzy będą chcieli prowadzić uprawę również w okresie letnim i zimowym będą musieli zainstalować urządzenia techniczne do zapewnienia choćby minimum warunków uprawy.
W takich uwarunkowaniach można szybko założyć uprawę boczniaka, ale trzeba wiedzieć, że nie znaczy to, że jest to zajęcie dla każdego, bo trzeba jeszcze mieć wyczucie potrzebnego klimatu i umiejętność jego oceny. Prowadzenie uprawy w okresie letnim wymaga większej staranności, jest trudniejsze niż w czasie zimy. Łatwiej powietrze uzdatniać w okresie grzewczym niż wtedy, gdy trzeba je chłodzić. Bardzo istotne jest to, że uprawa boczniaka wymaga stałego, osobistego zaangażowania się hodowcy lub w jego imieniu prowadzącego nadzór nad uprawą, a nie zawsze jest to możliwe.
USTAW JAKO STRONĘ STARTOWĄ !
DODAJ DO ULUBIONYCH
WYDRUJUJ TĘ STRONĘ